Landelijke Open Imkerijdagen

Gepubliceerd op 14 juli 2024 om 16:58

Het weekend van 13 en 14 juli worden door het hele land de Landelijke Open Imkerijdagen gehouden. Verschillende imker collega's melden zich aan via de website van het NBV (Nederlandse Bijenhouders Vereniging) en maken zo bekend dat ze mee doen en de deuren op een of allebei deze dagen openen voor het nieuwsgierige publiek, die meestal dan ook graag een potje honing lusten. Wij waren 14 juli te vinden bij onze imker collega en vriendin Michelle bij Imkerij de BIJdrage in Roermond. Roy, mijn man, had de belangrijke taak de hele dag de hondjes rustig te houden en had zich in de woonkamer geinstalleerd met de drie border collies van Michelle en onze eigen corgi. 
Het werd 10 uur en Michelle grapte al dat er of niemand komt of dat het een compleet project x zou worden. Gelukkig viel het allemaal mee, en iets na 10 stroomde de eerste bezoekers binnen. Er was koffie en thee en wat versnaperingen bij de ingang aanwezig, samen met een winkeltje en een tafel waar kinderen een hoofdband met een bij erop konden versieren en maken. In kleine groepjes konden ze mee naar achter om de imkerij te bezoeken waar Michelle het een en ander over de honingbijen verteld en hun verschillende producten liet zien uit de bijenkast en hoe we dit uit de kasten verzamelen. 
Buiten stond ook nog een observatiekast waar de bezoekers op zoek konden gaan naar de koningin.
Voor de mensen die niet zo bang zijn aangelegd en echt heel nieuwsgierig zijn konden een imker pak aantrekken en met Peter of Willemien naar het aller achterste gedeelte om een kijkje in de bijenkasten te nemen. 
Om vier uur zaten we met wat laatste bezoekers nog na te praten en te genieten van een succesvolle dag waarbij we hopelijk een aantal mensen wat wijzer hebben gemaakt en een passie voor alles wat rond vliegt hebben gewekt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.